”Little Crushes” / ”Małe Stłuczki”

Little Crushes / Małe Stłuczki (2014)

17 oktober kl.18.00 på Biografen Sture

Inledning av filmfotografen Ita Zbroniec-Zajt, bosatt i Malmö, som även jobbade med den svenska  biosuccéen Svenskjävel. Ita kommer att berätta om sitt arbete med de båda filmerna i samtal med Andra Lasmanis, lektor i filmfoto vid institutionen för film och media på StDH.

Asia och Kasia är inte bara goda vänner som bor tillsammans och delar samma bil, de är också samarbetspartners som driver en ovanlig affär. Affärsidén är att städa avlidna människors hem – och sälja av deras ägodelar på loppis. När de båda träffar Peter, som fortfarande kämpar över att komma över sin skiljsmässa, inleds en okonventionell kärlekshistoria som skakar vännernas relation. Med spetsig humor skildrar denna polska indiedebut tre vuxna som söker kärlek, vänskap och självständighet. Aleksandra Gowin och Ireneusz Grzyb berättar triangeldramat på ett lika excentriskt som naturligt sätt. Little Crushes handlar om det vackra i vardagens enkelhet.
Clarice Goulart
Regi: Ireneusz Grzyb, Aleksandra Gowin,
Foto Ita Zbroniec-Zajt
Skådespelare: Helena Sujecka, Agnieszka Pawełkiewicz, Agnieszka Pawełkiewicz, Szymon Czacki, Szymon Czacki, Maria Maj, Katarzyna Bargiełowska
Tal: polska
Text: engelsk
Längd: 1 tim 18 min
Orginaltitel: Małe stłuczki